Barnetrening

Barnepartiet på Herjer MMA har som hovedmål å gi barn og unge en mulighet til å lære brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) under litt mer lekne og frie forhold enn ved normal trening. Det gis mye mer rom til prat og lek enn treningene som er forbeholdt ungdommer og voksne. Målet er at vi skal utforske ulike bevegelser på en trygg og engasjerende måte, og at vi sammen skal være i aktivitet og lære.

Treningene følger en fastsatt struktur med oppvarming, drilling av teknikk, sparring og lek. Sparringen mellom barna skjer etter regelsett fra IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation), og tar hensyn til barnas alder og at de er i utvikling. Låser og kvelinger blir derfor holdt til et minimum -  de trenes, men skal ikke anvendes fullt ut i sparring. På den måten får barna lære, erfare og ta ansvar for hverandre, men beskyttes også mot potensielle skader.
 

Hva lærer barna?

Barnetreningspartiet på Herjer MMA fokuserer på tre ting:

  • Lek med ulike bevegelser for å øke barnas kroppsbevissthet og kroppskontroll.

  • Teknikker fra BJJ som både vil kunne brukes i sporten og som selvforsvar.

  • Sparring og leker for å ha det gøy sammen med hverandre.

Å drive med BJJ kan over tid gi økt selvtillit (gjennom bedre kroppsbeherskelse og evne til å kunne forsvare seg), økt problemløsningsevne (gjennom å møte ulike motoriske krav, og gjennom å mestre teknikker i drilling og sparring), og bedre samhandlingsevne (gjennom å forholde seg til andre mennesker, vise empati, og vise respekt for egne og andres begrensninger). Alle disse positive ressursene vil komme som følge av barnas mestringsopplevelser etter hvert som de forsøker, feiler og mestrer både bevegelser og situasjoner.

Mange av de positive ressursene som barna utvikler gjennom å delta på treningene, kan også overføres til andre arenaer som skole, hjem, eller i andre idretter, for ikke å snakke om senere i livet.
 

Hvem kan begynne?

Alle er velkomne innom for å prøve timer hos oss, uansett forkunnskaper, bakgrunn eller forutsetninger. Det eneste kravet vi setter er at barna er mellom 3. –  8. klassetrinn. Dette kravet er mest fordi selv om noen av oppgavene kan være vanskelige for yngre barn å gjennomføre.
 

Hva må vi huske på?

Treningstidene er 17.00 – 18.00 på mandager og onsdager. Treningene skal foregå i kampsportdrakt, også kalt kimono eller gi, men er ikke krav med dette de første treningene. på prøvetime må barna komme i treningstøy, men da helst tøy uten knapper og glidelåser. Ettersom BJJ er en kampsport med nærkontakt, er det viktig å passe på hygiene:

  • Klipp negler slik at andre ikke blir klort.

  • Unngå skittent treningstøy.

  • Hvis du er syk, hold deg hjemme fra trening.

Enten du er mega-motivert til å starte eller litt usikker på om dette er noe for deg, vi er her for deg. Kom gjerne innom 15 minutter før trening for å ta en prat og se deg om! Velkommen til barnepartiet på Herjer!